ALARM SİNYALLERİNİN İZLENMESİ
Alarm sisteminin üretmiş olduğu tüm sinyallerin (yangın,hırsızlık,su baskını,gaz kaçağı,panik alarmı,sağlık alarmı, duress code,sabotaj,açılış,kapanış,test sinyali,elektrik kesintisi gibi) PSTN (Telekom Hattı) , GSM / GPRS – TCP/IP gibi iletişim araçları üzerinden Alarm İzleme Merkezine ulaşması ve ulaşan bu sinyallerin İzleme Merkezi Receiver ve Otomasyon Yazılımı aracılığı ile filtre edilerek operatörler tarafından gerekli emniyet birimleri ve abonelere bildirilmesi.
PANİK ALARMI (GASP/SOYGUN)
Sessiz alarmdır. Mekanda alarm çaldırılmadan izleme merkezine sinyal gönderilir.
Panik alarmı alınan adrese derhal emniyet birimleri yönlendirilir.
BASKI ALTINDA (DURESS CODE)
Sisteme girilen bu şifre mekanda alarm çaldırmamakta olup; izleme merkezine içeriye zorlama şifresi ile girildiğine dair sinyal göndermektedir. Sinyalin alındığı adrese derhal emniyet birimleri yönlendirilir.
YANGIN ALARMI
Belirtilmiş olan adrese en yakın İtfaiye birimi yönlendirilir, Aboneye bilgi verilir.
HIRSIZLIK ALARMI
Hırsızlık alarmı durumunda belirtilen adrese emniyet birimleri yönlendirilir ve eş zamanlı olarak aboneye bilgi verilir.
SAĞLIK ALARMI
Panel veya kumanda üzerinden gelen sinyal doğrultusunda belirtilen adrese ambulans yönlendirilir.. Belirtilmiş olan yakınlarına bilgi verilir.
SU BASKINI ALARMI
Aboneye bilgi verilir, gerekli durumlarda Akom’a (afet koordinasyon merkezi) bilgi verilir.
GAZ KAÇAĞI ALARMI
Gaz kaçağı alarmı alınması durumunda aboneye bilgi verilir, gerekli durumda bölge gaz dağıtım şirketine (igdaş , ego gibi) ve itfaiye birimlerine bilgi verilir.
SABOTAJ ALARMI
Belirtilen adrese emniyet birimleri yönlendirilir, aboneye ve teknik servise bilgi verilir.
ZAYIF AKÜ SİNYALİ
Abone ve teknik servise bilgi verilerek sistemin çalışır vaziyette bulunması sağlanır.
ELEKTRİK KESİNTİ SİNYALİ
Sistemin kurulu olduğu mekandan alınan elektirik kesinti sinyali abonenin isteği doğrultusunda gerekli yerlere bildirilir.
ALARM SİSTEMİ AÇILIŞ TAKİBİ
Belirtilen saatler dışında sistemin açılması (mesai saati dışında,tatil günlerinde vs.) ve/veya belirtilen saatte alarm sisteminin açılmaması durumunda aboneye bilgi verilmesi.
ALARM SİSTEMİ KAPANIŞ TAKİBİ
Belirtilen saatte alarm sisteminin kapanmaması ve/veya belirtilen saatten önce kapanması durumunda aboneye bilgi verilmesi.
RAPORLAMA
Alarm sisteminden İzleme Merkezine ulaşan tüm sinyaller ve bu sinyallerin değerlendirme raporları abonelere haftalık olarak e-posta ile ulaştırılır, Ayrıca Boğaziçi aboneleri raporlarına ve sistem bilgilerine şifresi ve parolası ile internet üzerinden 24 saat boyunca ulaşabilirler. Raporlar üzerinden sistemin hangi tarihte ve saatte kim tarafından devre dışı bırakıldığı veya devreye alındığı, alınan alarm sinyalinde hangi birimlere bilgi verildiği detaylı olarak takip edilebilir